Søk i arkivet
  Venter på svar fra Ryanair:

- Fosen kan bli merkevare
-Dersom Ryanair starter sine flygninger fra Ørlandet til London, kan dette på sikt gjøre Fosen til en merkevare, sier hotelldirektør på Ørland Kysthotell, Bengt Selfors til Fosna-Folket.

Gir Ryanair klarsignal til oppstart av en ny lavprisrute, kan dette på sikt føre til at Fosen blir en merkevare mener hotelldirektør på Ørland Kysthotell, Bengt Selfors.
(Foto:kysthotell.no)
Ved etablering av en ny lavprisrute håper man det vil komme flere turister til Ørlandet.
(Foto:kysthotell.no)

Hotelldirektør på Ørland Kysthotell, Bengt Selfors sier nettavisen Fosna-Folket, at dersom Ryanair gir klarsignal til oppstart for flygninger til London fra Ørlandet, kan dette på sikt føre til at Fosen blir en merkevare.

Andre hoteller som Fosen Fjord Hotell og Rissa Hotell er mer avventende og venter med å konkludere om Ryanaireffekten vil gi slike resultater.

- Kommer det positiv melding fra Ryanair om at de starter opp med flyginger kommer Fosen Reiselivslag umiddelbart til å gå i dialog med fosenkommunene for å jobbe fram en plan for hva som må gjøres for å nå markedet, sier Selfors til Fosna-Folket.

Selfors som også er leder for Fosen Reiselivslag, sier også at de må presentere en helhetlig skisse med en felles profil som er vedtatt av kommunene og med penger i potten.

Han tror det offentlige og private spleiselaget vil lønne seg på sikt, og når markedet er etablert vil flere turistaktører komme til.

Kommer det flere turister?

Mens lederen for Fosen Reiselvislag er optimist, er daglig leder ved Fosen Fjord Hotel, Johnny Svendsen og Daglig leder ved Rissa Hotell, Inger Kristiansen mer avventende i sitt syn på effekten ved en oppstart av flygininger til London.

Svendsen sier til Fosna-Folket at det er vanskelig å si hva man kan få ut av en slik flyrute, men han håper at det kan føre til at flere turister kommer til Ørlandet.

Daglig leder ved Rissa Hotell, Inger Kristiansen sier at de ikke har tenkt på om Ryanairs satsning på Ørlandet vil utgjøre så mye for deres hotell.

- Jeg tror det vil komme noen turister hit, og vi skal nok finne på noe for dem. Men jeg er redd de fleste reiser til Trondheim og at det skal mye til for å få dem hit, sier Kristiansen.

Kommunikasjon & reisetid til Ørland Kysthotell:

Trondheim flyplass Værnes: 2,5 time med bil eller flybussen til jernbanestasjonen (30 min) og deretter 55 min. med båt fra Pirterminalen, (rett bak jernbanen).

Trondheim: 2 timer med bil inkl. ferge: Via Orkanger til Agdenes. Ferge Valset - Brekstad (20 min). Alternativt: Rv. 715 til Flakk. Ferge Flakk - Rørvik (25 min), følg skilting til Brekstad.

Orkanger: 45 min + ferge Valset-Brekstad (20 min)

Kristiansund: Med hurtigbåt (2 t 30 min).
Kommer du sørfra: Ta av E6 ved Berkåk, gjennom Orkdal til Agdenes.

Kommer du nordfra: Kyst E6`n nordfra: Ved Fossli veikryss fortsetter man via Åfjord til Ørland.
E6 nordfra: Grong, Rv. 17, Rv. 720 gjennom Malm og Rv. 715 til Brekstad.
Vi har flere charter-båter som kan hente dere i Trondheim. En "annerledes" transport ut til oss.

Gode forbindelser m/ hurtigbåt & ferge hele året


Tips en venn om denne saken!
Til (e-post): Fra (e-post):
Utskriftsvennlig versjon