This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash.
 Søk i arkivet
  NSB:

Fortsatt tog til Sverige, – utvidet tilbud Oslo – Gøteborg
Fra 9. januar 2005 blir det bedre togforbindelse mellom Oslo og Gøteborg når NSB overtar togtrafikken på strekningen etter det svensk-norske selskapet Linx. Det blir en ekstra avgang og flere stoppesteder enn i dag som en forlengelse av NSB Regiontog mellom Oslo og Halden. Avgangene vil bli kjørt med NSBs moderne krengetog med høy komfort for kundene. På strekningen Oslo-Stockholm overtar det svenske selskapet SJ fra Linx og kommer til å kjøre tog i helgene med utvidet tilbud til sommeren.

"[bilde]"
Linx legges ned (linx.nu)

Bakgrunnen for endringene at selskapet Linx legges ned fra 1. januar 2005. Billettsalget vil starte ca. 3. desember når de siste tilpasningene av datasystemene i Sverige og Norge er avsluttet.

På NSB Regiontog til Gøteborg er det dessuten fullt mulig å gå rett om bord uten å ha bestilt billett på forhånd.

Oslo – Gøteborg

"[bilde]"
NSB s Agenda
(nsb.no)
På strekningen Oslo-Göteborg vil NSB AS ha det forretningsmessige totalansvaret for togtilbudet. Det vil bli norsk personale om bord. På svensk side av grensen vil Tågkompaniet AB ha det formelle ansvaret for togframføringen og SJ AB for salg og kundeservice på stasjonene.

NSB Regiontog til Gøteborg vil stoppe på norsk side i Ski, Moss, Rygge, Råde, Fredrikstad, Sarpsborg og Halden og på svensk side i Ed (de fleste avganger), Öxnered og Trollhättan. Det svenske selskapet Västtrafik bidrar økonomisk til rutetilbudet på svensk side.

NSB Regiontog til Gøteborg vil ha avganger hverdager fra Oslo S kl. 07.00, 13.00, 17.00 og fra Gøteborg 06.28, 12.46, 17.46.

Lørdager blir det avganger fra Oslo S 09.00 og 17.00 og fra Gøteborg 08.40 og 16.36.

Søndager blir det avganger fra Oslo S 13.00 og 17.00 og fra Gøteborg 12.36 og 17.46.

NSB vil fra overtagelsen den 1. januar 2005 følge Linx’ nåværende rutetabell og stoppmønster til og med 8. januar. I den nye ruteterminen fra 9. januar vil tilbudet bli utvidet med en daglig avgang samt at avgangene til og fra Gøteborg blir en forlengelse av rutetilbudet Oslo-Halden. Tilbudene ombord vil være som for NSB Regiontog Oslo-Halden, dvs. NSB Komfort, en stilleavdeling og automater for mat/drikke. Toget vil ikke ha reserverte sitteplasser unntatt i NSB Komfort hvor plass kan bestilles.

"[bilde]"
Rolf Roverud
(nsb.no)
- Det er gledelig at vi er kommet fram til en løsning som gir et fortsatt godt togtilbud over grensen, og det er spennende at NSB nå kjører rutetrafikk med eget personell og materiell i utlandet, sier lederen for NSB Persontog, konserndirektør Rolf Roverud i en pressemelding.

Han legger vekt at det er den regionale trafikken på begge sider av grensen som legger grunnlaget for at togdriften til og fra Gøteborg kan bli lønnsom.

Oslo - Stockholm

"[bilde]"
X-2000  (sj.se)

SJ og NSB er blitt enige om å kjøre gjennomgående, direkte tog mellom Oslo og Stockholm i helgene med utvidet tilbud til sommeren.

Fra og med lørdag den 9. januar vil tre avganger i hver retning på strekningen Stockholm-Karlstad bli forlenget til Oslo i helgene. SJ vil bruke det eksisterende togmateriell som i dag brukes av Linx, type X-2000.

Med forbehold om at det kan bli mindre forandringer, legger SJ opp til følgende rutetabell i helgene fra 9. januar 2005:

Fredager fra Oslo kl 12.27 (til Stockholm 17.15),

lørdager fra Oslo 08.30 (til Stockholm 13.25) og søndager fra Oslo 17.30 (Stockholm 22.15).

Fra Stockholm blir det avganger på fredager kl 07.00 (til Oslo 11.49) og kl 17.05 (til Oslo 22.02) og søndager fra Stockholm 12.03 (Oslo 16.42).

Den 20. desember går siste Linx-tog fra Oslo kl. 06.30 og kommer til Karlstad kl. 08.48. I perioden 20. desember til og med 8. januar vil det være buss i stedet for tog mellom Oslo og Karlstad på de avgangstidene Linx-toget har hatt. Bussen går imidlertid direkte mellom Karlstad og Oslo og det vil ikke være mulig å gå av eller på mellomliggende steder.

Sommertrafikken Oslo-Karlstad-Stockholm skal komme i gang til sommeren 2005, trolig fra midten av juni. Den rutetabellen blir klar etter årsskiftet.

SJ og NSB ser også på muligheten til å kjøre nattog mellom Oslo og Malmö og Oslo-Stockholm fra sommeren 2005. Detaljene omkring dette er ikke avklart.

Relaterte saker:

- Fler tåg mellan Göteborg och Oslo efter nyår


Tips en venn om denne saken!
Til (e-post): Fra (e-post):
Utskriftsvennlig versjon