This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash.
 Søk i arkivet
  Åpnes 4. januar 2010:

Burj Dubai blir verdens høyeste tårn - men hvor høyt?
Den 4. januar 2010 åpnes Burj Dubai, verdens høyeste bygning. Men ingen vil avsløre hvor høyt det blir. Det eneste som blir opplyst er at det blir over 800 meter. Se videoer av tårnet.

"[bilde]"
(burjdubai.com)
- Det er fremdeles en hemmelighet, sier William Baker i selskapet Skidmore, Owings and Merrill LLP som har fått ansvaret for ingeniørarbeidet på tårnet.

- Klienten Emaar Properties PJSC vil bare at vi skal opplyse at det blir over 800 meter høyt. Det er en del av mystikken rundt prosjektet, sier han til Reuters

Syv av 10 av verdens høyeste bygg er i Asia. De er bygget de siste 13 år. Det høyeste er Tapei 101 som etter den 4. januar 2010 blir det nest  høyeste. 

 
"[bilde]"
(burdubai.com)
Besøk Burj Dubai
HER

Se video utendørs HER

Se video fra toppen av tårnet HER

Se vuindusvasken på Burj Dubai HER

Burj Dubai er det 1.100 leiligheter,  som alle er  solgt ut. Et luksuriøst Armani-hotell vil være i de første etasjene. Fra bygningens 124. etasje kan en se nær 80 km på en klar dag.

Bygningen er også utstyrt med terrasser som kan gi en luftigere tilværelse enn varmen på bakken. Heisene i bygningen er noen av de raskeste som eksisterer og løfter deg med en fart på 40 kilometer i timen.

Bygningens glassmasse ville fylt 17 fotballbaner og det vil ta mellom seks og åtte uker å vaske dem.

Betongen som er brukt ville kunne dekket et fortau på 2064 km.
"[bilde]"
(burdubai.com)


Tips en venn om denne saken!
Til (e-post): Fra (e-post):
Utskriftsvennlig versjon