Søk i arkivet
  Konkurransetilsynet:

Bonusforbudet skal evalueres
Konkurransetilsynet skal undersøke om forbudet mot bonusprogrammer i norsk luftfart bør strammes inn, videreføres som det er, eller oppheves.

"[bilde]"
Knut Eggum
Johansen
(konkurransetilsynet)
Det er utviklingen i markedet for innenriks luftfart i Norge og innføringen av ulike fordelsprogrammer, som er bakgrunnen for at Konkurransetilsynet nå skal evaluere bonusforbudet,

Professorene Frode Steen og Lars Sørgard ved Norges Handelshøyskole skal bistå Konkurransetilsynet i evalueringen.

Det man skal ta stilling til er om forbudet mot bonusprogrammer i norsk luftfart bør strammes inn, videreføres som det er, eller oppheves.


De senere årene har Norwegian tatt markedsandeler fra SAS, og selskapene er i dag tilnærmet like store på mange ruter. Samtidig har begge selskapene innført fordelsprogrammer som SAS Credits og Norwegian Reward.

Les også: - SAS positive til ny vurdering av bonusforbudet"

"[bilde]"
Frode Steen
(Oddgeir Tørresdal)
Forskriften om forbud mot bonusprogrammer i norsk innenriks luftfart ble vedtatt av Fornyings- og administrasjonsdepartementet i 2007.

Forbudet stammer opprinnelig fra 2002, da Konkurransetilsynet grep inn mot SAS’, Braathens’ og Widerøes bonusprogrammer. Dagens forskrift forbyr alle flyselskaper å tilby opptjening av bonuspoeng på innenriksruter.

Konkurransetilsynet vil undersøke hvorvidt et fortsatt forbud vil medvirke til økt konkurranse og dermed et bedre tilbud til flypassasjerer i Norge. Utredningen skal også se på om forbudet eventuelt bør utvides til å omfatte nye fordelsprogrammer som er innført.

– Det er tre mulige utfall av denne utredningen: En anbefaling om at bonusforbudet videreføres som i dag, at det strammes inn, eller at det oppheves, sier konkurransedirektør Knut Eggum Johansen.

Uansett hva Konkurransetilsynet kommer frem til, er det Fornyings-, administrasjons- og kirke¬departementet som tar avgjørelsen om eventuelle endringer i bonusforskriften.

Tidligere saker:


Tips en venn om denne saken!
Til (e-post): Fra (e-post):
Utskriftsvennlig versjon