This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash.
 Søk i arkivet
  Spania:

Olavs-kapellet i Covarrubias ferdig i 2011
Nord-Spania vil få sitt Olavs-kapell iløpet av 2011. Kapellet reises i Covarrubias i Nord-Spania.

"[bilde]"
(tourspain.no)
Spania får i 2011 sitt kapell til minne om St. Olav. Bakgrunnen for byggingen av kapellet er denne:

I Spania var det en gang en prinsesse som het Kristina. Hun ønsket seg et kapell til ære for St. Olav og når et slikt kapell står ferdig i 2011 er det nesten 750 år etter hennes død.

Prinsesse Kristina av Tunsberg var født i 1234 og var datter av Håkon Håkonsson og dronning Margrete. Som datter av en av Europas mektige konger på den tiden ble hun giftet bort til den spanske kongens bror i 1258 og flyttet altså til Spania.

Prinsesse Kristinas liv i Spania ble imidlertid kortvarig, hun døde allerede etter 4 år og ble lagt i en sarkofag som ble plassert i stiftskirken i byen Covarrubias i Nord-Spania.

Historien forteller at prinsesse Kristina skal ha uttrykt et ønske overfor sin ektemann om at det måtte bygges et kapell til St. Olavs ære i denne byen.

Dette ønsket ble imidlertid aldri innfridd - før i vår egen tid.

Kapellet  oppføres i middelalderlandsbyen Covarrubias, i provinsen Burgos, to timer nord for Madrid. Det er her prinsesse Kristina hviler i sin sarkofag i byens stiftskirke.

"[bilde]"
(tourspain.no)
Med et aktivt styre sammensatt av norske og spanske medlemmer har Stiftelsen gjennomført en rekke kulturelle aktiviteter med norske kunstnere i Covarrubias, i nært samarbeid med byens myndigheter og den norske ambassaden i Spania.

Covarrubias er blitt et valfartssted for nordmenn som bor i eller besøker Spania samtidig som et økende antall spanjoler er blitt tiltrukket av de kulturelle og tilknyttede begivenhetene som har skjedd i Stiftelsens regi.

I 2007 ble jorden til kapellet innviet, og i mai 2011 vil kapellet endelig stå ferdig.

Bygningen er ment å brukes til forskjellige økonomiske og kulturelle formål. Samt til religiøse handlinger som bryllup, dåp, konfirmasjoner, gudstjenester osv., men også kulturelle arrangement som bl.a. konserter, utstillinger, konferanser og møter.

Innvendig vil kapellet ha en kapasitet på 150-200 personer og utendørsarealet vil ha plass til mellom 600 til 800 personer.

Les mer om St. Olav HER

Les mer om Prinsesse Kristina HER

Les mer om Covarrubias HER og HER

Last ned Travelmarkets guide til Nord-Spania HER


Tips en venn om denne saken!
Til (e-post): Fra (e-post):
Utskriftsvennlig versjon