This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash.
 Søk i arkivet
  Varer frem til den 4. mars :

Karnevalet dundrer i Den Dominikanske Republikk
Det som vi nordmenn bruker én dag i året på å feire, strekker seg i Den Dominikanske Republikk over en hel måned med fest og farger.

Idag - søndag 19. februar,  er det fastelavn i Norge, men i den Dominikanske Republikk har de allerede feiret karneval i flere uker og avslutter først 4. mars. Karnevalstiden er en overdådig fest med merenguemusikk og gigantiske masker. Karnevalet tiltrekker seg mange nysgjerrige turister, og dersom du ønsker å bytte ut vinterkulde med fantasi, farger og fest, er det nå du bør dra til den karibiske øya.

"[bilde]"
En av de mange flotte strendene  i Den Dominikanske republikk (godominicanrepublic.com)


Dominikanerne er et folkeferd som liker å feste, og i februar og mars tar det ekstra av. Det er nemlig tiden for det årlige og meget populære karnevalet.

Les mer om den Dominikanske Republikk HER og HER

Hver søndag fra 5. februar til 4. mars lokker de lokale byene med spektakulære karnevalsopptog og fest med unike opplevelser og utkledninger. Felles for alle er en energiutladning av dans, musikk og glede.

Det største og mest populære karnevalet finner sted i byen La Vega, som er kjent for sine spesielt fargerike og oppfinnsomme kostymer – blant annet “Diablos Cojuelos” – et kjempemessig og fryktinngytende djevelkostyme.

"[bilde]"
"Diablos Cojuelos"  (godominicanrepublic.com)

Derfor drar turister fra hele verden til La Vega i karnevalstiden for å delta i festlighetene.

Særpregede lokale masker

Karnevalsmåneden avsluttes med et brak av en fest, som finner sted i hovestaden Santo Domingo 4. mars. Her arrangeres parader ned George Washington Avenue (Malecón) med deltakere fra hele landet.

Travelmarkets guide til Den Dominikanske republikk finner du HER

Hver region har sine egne bemerkelsesverdige transportmidler, kostymer og særpregede lokale masker representert i opptoget. De ligner ikke nettopp norske fastelavnsmasker, for de festglade dominikanerne skjuler seg bak gigantisk store masker utsmykket som rene kunstverk.

Den store avsluttende karnevalsfesten starter et par dager før opptoget og fortsetter en god stund etterpå.

"[bilde]"
Fra en av de mange paradene ( godominicanrepublic.com)

Tidligere saker:


Tips en venn om denne saken!
Til (e-post): Fra (e-post):
Utskriftsvennlig versjon