This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash.
 Søk i arkivet
  Bodø Spektrum 19.september:

Arktisk Kokk 2012 skal kåres

NHO Reiseliv Nord Norge og Arktisk Meny arrangerer for 12. gang kokkekonkurransen Arktisk Kokk 2012 som er kåringen av  Nord Norges beste kokk!

Årets konkurranse finner sted i Bodø Spektrum 19.september, under Nord-Norsk Storhusholdningsmesse.

Arktisk Kokk er en konkurranse som skal fremme Nord Norsk matkultur og ikke minst Nord Norske råvarer.

Konkurransen skal også være med på å øke anseelsen av kokkeyrket i landsdelen, og om mulig være med å bidra til økt rekruttering til kokkefaget.

Tidligere saker:Hovedråvarene til konkurransen har en sterk forankring til landsdelen og gir et godt bilde av vår råvaretilgang. Det er innlag i fra vidda med rein, laks av ypperste kvalitet i fra mærene ved Skjervøy, og ikke minst håndplukkede bringebær i fra Reisadalen. Ellers i oppgaven ligger det utfordringer når det gjelder grønnsaker, ost og eksempelvis øl som skal inn i menyen kandidatene komponerer.

Råvarene og oppgaven til Arktisk Kokk 2012:

  • Forrett: Skal bestå av minst 60 prosent Reinsdyr flatbiff fra Arctic Rein og Vilt, Blå Kjærringøy (Blåmuggost), nepe og kantarell.
  • Hovedrett: Aurora Laks, Superior fra Lerøy Aurora, Det skal minimum brukes beter og jordskokk blant grønnsakene fra Bama, samt Gulløye fra Tromspotet. Arctic Beer fra Mack skal også inngå i retten.
  • Dessert: Vill Bringebær fra Reisadalen, skal inneholde hvit sjokolade og kesam fra Tine.

Menyen skal lages til åtte personer.

Hoveddommer i årets konkurranse er Roy Magne Berglund, kjent fra Smaken av Norge og tidligere medlem av den Norske kokkelandslaget. Med seg i panelet har han Øyvind Bøe Dalelv, kjent fra Hellstrøms Mesterkokk på tv3, Junior-Kokkelandslaget og han er Verdensmester fra yrkes-VM (Worls Skills 2011).

Årets konkurranse er utformet veldig likt oppgavene som blir gitt i NM i Kokkekunst, dette med tanke på å stimulere kokker i fra Nord Norge til å delta i fremtidige norgesmesterskap, og bidra til økt rekruttering.

Les mer HER og HER


Tips en venn om denne saken!
Til (e-post): Fra (e-post):
Utskriftsvennlig versjon