This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash.
 Søk i arkivet
  Demonstrasjonene i Thailand:

Unntakstilstand i Bangkok
- Demonstrasjonene kan bli utvidet
Thailands statsminister Yingluck Shinawatra har innført unntakstilstand etter demonstrasjonene i Bangkok. Mandag ble flere offentlige bygninger, inkludert finansdepartementet og utenriksdepartementet okkupert av demonstrantene, som nå truer med å utvide aksjonene til flere distrikter i Thailand

Statsminister Yingluck Shinawatra har i følge Bangkok Post innført fullmakter etter den såkalte "Internal Security Act (ICA)" for politiet og sikkerhetsstyrkene i flere distrikter rundt Bangkok. Hun sier at det ikke lenger er en fredfull demonstrasjon når demonstranter blir oppfordret til å bryte ned porter, kutte strøm-, kraft- og vannforsyninger. Da skal fullmakten sikre statens sikkerhet, hevder hun.


Statsminister Yingluck Shinawatra har gjentatt at det ikke kommer på tale for henne eller hennes regjering å trekke seg fra makten.

Sikkerhetsloven ICA forbyr massesamlinger av personer på et sted og er innført i Bangkok, Nonthaburi, Samut Prakan’s Bang Phli distrikt og Pathum Thani’s Ladlumkaew distrikt. Thailands Internasjonale flyplass Suvarnabhumi Airport ligger i Bang Phli distriktet og omfattes av forbudet mot massesamlinger og demonstrasjoner, melder The Nation.

Les det norske myndigheters  orientering om situasjonen HER


Les offisielle reiseråd

  • Fra UD i Norge HER
  • Fra UD i Danmark HER
  • Fra UD i Sverige HER


Tips en venn om denne saken!
Til (e-post): Fra (e-post):
Utskriftsvennlig versjon