This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash.
 Søk i arkivet
  Persontrafikk mellom Narvik og riksgrensen:

Ofotbanen AS  overtar på Ofotbanen
NSB AS og det private jernbaneselskapet Ofotbanen AS (OBAS) i Narvik er stort sett enige om en avtale, som gir selskapet rett til å overta persontrafikken mellom Narvik og riksgrensen. Kontrakten gjelder fram til 2006 dersom selskapet får lisens fra jernbanetilsynet.

"[bilde]"
Ofotbanen AS (OBAS) er det første
rent private initiativ på norske skinner.
(Foto: Trygve Romsloe sen)
Det blir Ofotbanen AS (OBAS) som overtar persontrafikken på nettopp Ofotbanen mellom Narvik og riksgrensen, det gjenstår kun mindre justeringer for at avtalen kommer i havn, melder ANB ifølge Oppland Arbeiderblad.

Så fremt at jernbanetilsynet gir lisens vil kontrakten gjelde fram til 2006.
Styreleder Terje Østensen i Ofotbanen AS sier at jernbanetilsynet nå er i sluttbehandlingen av søknaden om lisens, og han regner med at lisensen vil foreligge i begynnelsen av neste uke.

Men det gjenstår fremdeles flere brikker som må komme på plass slik at trafikken kan fortsette fra 15.juni i Ofotbanens regi.

Ofotbanen AS (OBAS) er det første rent private initiativ på norske skinner.
Så fremt at alt går i orden og selskapet starter opp med driften, vil dette være en milepæl i utviklingen av norsk jernbanetrafikk.

– Det har stor betydning for vår satsing på samtrafikk over landegrensene og mulighet for å utvikle et regionalt togtilbud på Nordkalotten, sier Terje Østensen, til Oppland Arbeiderblad.


Tips en venn om denne saken!
Til (e-post): Fra (e-post):
Utskriftsvennlig versjon