Søk i arkivet
Star Clippers
Bygger verdens største råseiler
Star Clippers
Star Clippers har annonsert byggingen av et fjerde skip til sin flåte av elegante square rigger-seilskip. Det nye skip er selskapets første nyanskaffelse siden Royal Clipper fra juli 2000.
Les mer...
Annonse
Oslo Lufthavn AS
Reisen til USA kan bli enklere
Oslo Lufthavn er plukket ut som én av ti flyplasser globalt som kan få muligheten til å etablere «US Preclearance».
Les mer...
Annonse
Flere norske konkurransefortrinn
Et drømmeløft for norsk cruisenæring
Et drømmeløft for norsk cruisenæring
Deltakerne på drømmeløft-arrangementet om cruise-næringen viste til flere norske konkurransefortrinn: naturen, menneskene og levende lokalsamfunn, kvaliteter på opplevelser og god logistikk og infrastrukturløsninger. Det skriver Tor Johan Pedersen, Seniorrådgiver Cruise, Innovasjon Norge.
Les mer...
Luftfartsveteran inn for landing i cruiserederi:
RCL henter ny Nordensjef fra flybransjen
Mats Jacobsson er ansatt som ny administrerende direktør for cruiserederiet Royal Caribbean International Ltd (RCL) i Norden. Jacobsson har lang fartstid fra blant annet flyselskapene Air Berlin og SAS.
Les mer...
Escape Travel frister med:
Sommeren og høstens vakreste elvecruise
ELVECRUISE – RHINEN OG SJARMERENDE STRASBOURG
Seil på en av verdens mest romantiske vannveier og la deg trollbinde av bølgende vinmarker, gamle middelalderborger og slott som klamrer seg til dalsidene i vakker natur. Opplev pittoreske middelalderbyer med bindingsverkshus, Strasbourg, vinbyen Rüdesheim og den gamle universitetsbyen Heidelberg.
Les mer...
Boka for padleglade nordmenn
Padling stadig mer populært i Norge
Planlegger du å kjøpe kajakk, eller å ta et padlekurs? Da er du ikke alene. Padling er en av de raskest voksende fritidsaktivitetene i Norge.
Les mer...
100 buer og koier
Her finner du gratis hytter
Et stort antall koier og buer rundt om i Norge er til fri benyttelse for alle. Statskog ønsker at flere tar dem i bruk.
Les mer...
Ny rapport med forslag til tiltak
Vil ha bedre mobildekning på tog
– Tilgang til gode mobiltjenester på tog gjør at reisende kan utnytte tiden sin bedre på reise. For jobbpendlere betyr det at arbeidsdagen kan begynne mens de reiser. For å gjøre togtransport enda mer attraktivt i fremtiden, vil regjeringen legge til rette for bedre tilgang til mobiltjenester langs jernbanenettet. Et viktig skritt er å få kartlagt nøyaktig hvor dekningen er mangelfull, og hva som må gjøres for å bedre den.
Les mer...
Annonse
Cruisesesongen 2015:
Cruisetrafikk i nord verdt 400 millioner kroner
Cruise Nord-Norge & Svalbard
Denne uken ankommer de første sommer-cruisene kysten av Nord-Norge. Det forventes en nedgang i antall anløp, men en økning i antall passasjerer.
Les mer...
First Hotels
Første nordiske hotellkjede til Spania
Som første nordiske hotellkjede går First Hotels inn i Spania og gjør 33 boutiquehoteller bookbare for kvalitetsbevisste nordmenn.
Les mer...
Reisetips fra Tourism Authority of Thailand
Oppdag de skjulte perlene i Nord- og Nordøst-Thailand
Nordiske reisende elsker Thailand, smilets land, og hvert år er det nesten en million nordboere som besøker dette landet. De reisende har en tendens til å returnere til de samme flotte destinasjonene år etter år – Phuket, Hua Hin og Bangkok. Så langt er nordlige og nordøstlige delen av Thailand ukjent for mange turister, men disse områdene har en rekke skjulte perler å by på. Kjenner du for eksempel provinsene Lampang, Nan og Loei?
Les mer...
Reisetips
​Her spiser du best i Dubrovnik
Dubrovnik er ikke bare en av de fantastisk vakre byene i Kroatia som er verdt et besøk. Her finnes også mange, bra restauranter der du både spiser godt og til gode priser. Dubrovnik ligger jo ved kysten, og på menyene er det mye fisk og skalldyr. Her får du en oversikt over restauranter som du absolutt ikke må gå glipp av!
Les mer...
Salget har økt i takt med kunnskapene
Elbilladingen må bli smartere
Et elbilmarked i rivende utvikling krever nytenkning i elbransjen. Etterspørselen etter ladeløsninger som kan integreres i byggautomasjon og smartgrid øker. Dette krever tverrfaglig kompetanseutveksling.
Les mer...
SAS har inngått avtale med norsk pilotforening (NS
Konflikten med SAS-pilotene er over
SAS Kastrup Lufthavn København
SAS har i dag tidlig inngått en ny moderne kollektivavtale med den norske pilotforeningen NSF. Forhandlingene har kommet i mål etter en streik som har vart i en uke, og som har omfattet 17 piloter. SAS har nå blitt enige med samtlige pilotforeninger om nye kollektivavtaler som skaper de nødvendige forutsetningene for fremtidig ekspansjon.
Les mer...
Comfort Hotels
Nordic Choice Hotels satser i København
Nordic Choice Hotels satser i København
Nordic Choice Hotels har totalrenovert alle 400 rom på Comfort Hotel Vesterbro. Hotellet har også fått ny cocktailbar, restaurant og lobby.
Les mer...
Analyse fra Benchmarking Alliance/Peter Wiederstrø
Hotellene i Drammen på beleggstoppen i april
- Etter noen år i «skyggen» av andre norske hotellstorbyer har Drammen hatt meget god beleggsutvikling i år. I april måned topper faktisk Drammen listen fra Benchmarking Alliance, sier Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting.
Les mer...
600 personer ble spurt om sine feriereiser:
Miniferier er hot
Nanoturer, eller miniferier, blir stadig mer populært blant det norske folk. Dette begrepet innebærer reiser som varer 1-2 netter. Her ser vi en økning fra 13 prosent i 2013, til 18 prosent i 2014.
Les mer...
En finsk studie foretatt på reisende over hele ver
Reisende tar med seg farlige bakterier hjem
Mange reisende besøker steder med dårlig hygienisk standard. Det er spennende å møte nye kulturer, se flott natur og få smaken på et annerledes liv. Men det kan ofte ha sin pris, for ikke bare kan man få diaré som ødelegger ferien, man kan også dra med seg farlige antibiotika resistente tarmbakterier hjem.
Les mer...
Komforttilbud på nattog
Nå kan du kjøpe komforttilbud på nattogene på Sørlandsbanen. Tilbudet er en pilot for å se om det blir populært nok til å sette inn som fast tilbud, der første reisedag er 22. juni.
Les mer...
Reisetips:
Nytt senter for Ølopplevelser i Antwerpen
De Koninck-bryggeriet,
Siden 1833 har De Koninck-bryggeriet, det eldste bybryggeriet i Antwerpen, vært et av ikonene til havnebyen. For å styrke båndene til byen, skal De Koninck-bryggeriet åpne et prestisjefullt og innovativt ølopplevelsessenter våren 2015.
Les mer...
Ingen kontakt
SAS-streiken kan bli opptrappet
Det er fortsatt ikke kontakt mellom partene i flygerstreiken i SAS. Norsk Cockpitforbund sier streiken kan bli trappet opp.
Les mer...
Stavanger Havn
Disney gjør ekstra cruise på Stavanger
Disney Magic
Onsdag 27.mai kommer cruiseskipet «Disney Magic» til Stavanger for aller første gang. Det skulle egentlig ha skjedd i begynnelsen av juni. Skipet har nå forlatt Hallifax i Canada og er i Atlantarhavet med kurs for Europa. Selingsforholdene underveis gjør imidlertid at overfarten tar kortere tid enn opprinnelig planlagt.
Les mer...
Frankrike
Lommetyver førte til at Eiffeltårnet stengte
Eiffeltårnet, synonymt med byen Paris, måtte stenge på fredag. Personalet nektet å jobbe i protest da flere lommetyv-gjenger oppholder seg i det populære området. Tyvene har øket i antall, og skal også ha truet og angrepet både ansatte og turister,
Les mer...
Når de bestiller reiser
Tre av ti foreldre bryr seg ikke om skolens ferieregler
Sydenferie - basseng - mor-barn
Billige reiser lokker familier til å reise utenom skoleferien. Til tross for at skolene har blitt strengere når det gjelder å gi elevene fri utenfor skoleferien, oppgir tre av ti at de ikke bryr seg om skolens retningslinjer for ferie og bestemmer selv når barna skal ha fri. Det viser Tickets Respons Analyse-undersøkelse.
Les mer...
Quality Hotel Edvard Grieg
Vestlandets største hotell er offisielt åpnet
Quality Hotel Edvard Grieg
Med 373 rom, 1000 kvadratmeter storsal og 1300 kvadratmeter utstillingsområde er Quality Hotel Edvard Grieg Vestlandet største hotell. Med nyåpningen styrker Nordic Choice Hotels sin posisjon i Bergen og bidrar til å gjøre regionen til en mer attraktiv destinasjon for store internasjonale konferanser.
Les mer...
MS Midnatsol settes inn i explorer-seilinger seson
Hurtigruten dobler aktiviteten i Antarktis
midnatsol i trollfjorden- hurtigrute-tfds
Hurtigruten, verdensledende innen reiseliv i polare farvann, setter inn MS Midnatsol i Antarktis fra vinteren 2016, noe som mer enn dobler selskapets kapasitet i denne strategisk viktige regionen.
Les mer...
Morgendagens kollektivtrafikanter:
Vil ha apper og smarte løsninger
- Storbyene våre vokser. Mange flere vil reise kollektivt. En god bypolitikk betyr en offensiv satsing på gode transportløsninger. Vi må også sikre at våre innbyggere har best mulig informasjon om alternative transportmuligheter. Nå har vi fått en rapport som tegner et spennende bilde av utfordringer og muligheter for og om framtidens kollektivbrukere.
Les mer...
Avinor
Fikk ikke medhold i Sandefjord tingrett
Torp Sandefjord lufthavn
Sandefjord Tingrett har i dag avsagt dom på at Avinor Flysikring ikke har krav på vederlag fra Sandefjord Lufthavn for innflygingskontrolltjenester.
Les mer...
Må omstille for å opprettholde lufthavntilbud
Ingen lufthavner foreslås nedlagt
Ingen lufthavner foreslås nedlagt i perioden frem til 2019. Norge har et av verdens beste luftfartssystem, og for å beholde dagens lufthavnstruktur i størst mulig grad blir det nødvendig med en rekke omstillingstiltak. De lokale lufthavnenes rolle for bosetting og næringsutvikling vil fortsatt stå sentralt, men må vurderes i sammenheng med endringer i øvrig transport tilbud, kostnader ved drift og vedlikehold og omfanget av statlig støtte.
Les mer...
Mange skal på reise i pinsen,
 Her er noen tips til deg som er på farten.
Oslo Lufthavn Gardermoen
Vi står foran vårens siste helg med «rød» dag, og mange bruker pinsehelgen til å reise bort. Spesielt fredag peker seg ut som en veldig stor utfartsdag.
Les mer...